
Quinoaburgare med briochebröd och chilimajonäs
Vego
Se recept
Vego
Se recept
1 aubergine
1/2 zucchini
2 msk olivolja
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
1 3/4 dl + 3 msk neutral olja
1 fp quinoaburgarmix från Risenta
1/2 gurka
1 rödlök
2-3 tomater
1/2 salladshuvud
1 fp briochebröd
Sätt ugnen på 225°.
Aubergine och zucchini (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär auberginen och zucchinin i 1 cm breda skivor. Blanda med 2 msk olivolja och ½ tsk salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 20 min.
Chilimajonnäs (mixerbunke + stavmixer): Tillsätt ägget, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk sambal oelek, 2 krm salt och 1 ¾ dl neutral olja i bunken. Sätt ner stavmixern i botten och börja mixa. Mixa till en majonnäs, ca 15 sek.
Quinoaburgare (bunke + stekpanna): Blanda 1 fp quinoaburgarmix, 2 ¾ dl hett vatten och 1 msk neutral olja i bunken. Forma 4 burgare. Hetta upp pannan med neutral olja och stek burgarna på medelhög värme i 3-4 min/sida.
Grönsaker (fat): Skär gurkan, rödlöken och tomaterna i tunna skivor. Riv bladen från salladshuvudet. Lägg grönsakerna på fatet.
Värm briochebröden på ett galler i ugnen i 2 min.
Servera burgarna med bröden, auberginen och zucchinin, chilimajonnäsen och grönsakerna.